Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

Storks Dames 1 - Verslagen 2018

8 juli
“There and Back Again” the Hobbit

In Den Haag zeggen we: “te dicht bij Duitsland” daar zeggen ze gewoon Enschede. Of wel een lange rit richting het Oosten van het land voor de Dames van Storks afgelopen zondag voor hun elfde competitie duel tegen Tex Town Tigers. 
De coaches hadden maar een taxi geregeld en om 10:45 stond Jur voor de deur bij coach Wurton na eerst coach Billem opgehaald te hebben en kon de lange rit beginnen.  De Dames vertrokken in verschillende combi’s richting Enschede alleen Jackie O. besloot alleen op pad te gaan zodat ze de hele weg kon mee blèren op de muziek ;) 
Na een kleine twee uur kwamen we aan bij Tex Town Tigers en was het tijd voor een bakkie en rustig wachten op de aankomst van de Dames J De ene combo na de andere combo reed het parkeerterrein op en uiteindelijk moest alleen Jackie O. nog arriveren maar die liet nog even op zich wachten waarop er maar besloten werd om te beginnen met de warming-up.

Het eerste duel tegen TTT ( 15 april) hadden we gewonnen met 6 tegen 0 in 6 ½ inningen dus  wisten we dat we vandaag ook weer eens echt aan de bak moesten. Het werd een zenuwslopende wedstrijd van 7 inningen in een kleine 2 1/2 uur onder een zinderend zonnetje met als resultaat een 13 – 8 overwinning voor de Dames.

Om 14:00 uur begonnen we de wedstrijd onder leiding van niet de beste scheidsrechter van Nederland, gold voor beide teams dus eigenlijk niets aan de hand ;)

Bibi mocht de wedstrijd weer beginnen vanuit de cirkel  met Mo als betrouwbare .  De corners werden bezet door Anke op één en Esme op drie, het vertrouwde duo, Roy en Lindy, als keystone. In het outfield een kleine verrassing: Jirska in het rechtsveld (why not?;) maar gewoon met Jackie op links en Carli in het midveld. Nienke was de DP  voor Bibi en Cora in de relief.

In de 1e inningen wisten we direct een run te scoren: Jackie kreeg 4wijd en op de TRIPLE van Lindy kon ze over de thuisplaat heen snellen.
TTT pakte direct in hun gelijkmakende slagbeurt een run terug. Stand 1 – 1

Met twee nullen in de 2e inningen sloeg Carli een honkslag – pikte het tweede honk en scoorde ons 2e punt op een DOUBLE van MO. TTT bleef in hun gelijkmakende slagbeurt nu het antwoord verschuldigd en was de stand 1 – 2 voor ons.

Jackie O. pakte haar 2e 4wijd als openingsslagvrouw in onze 3e slagbeurt. Op een rare infield hitje van Nienke, onze DP deze wedstrijd, kregen we één en twee bezet. Op een fout van de pitcher naar het eerst honk wist Lindy het tweede honk te bereiken en wist Jackie te scoren en kwam Nienke met een onvervalste Bambi sliding op drie aan “AUW” mijn kont watskeburt riep Nienke verbaasd op de grond met de benen wijd en één vinger aan het honk.  Niemand kon een zinnig antwoord geven op de vraag, je hoorde alleen maar gelach uit de dug-out komen. Op een doorgeschoten bal kon Nienke met gehavende bips nog wel scoren.  Volgende twee dames kregen een 3slag aan hun broek en dacht Lindy dat er 3 nullen waren en liep rustig richting dug-out vanaf twee waarop ze door de derde honkvrouw heel simpel uitgetikt kon worden voor de derde NUL.

Gelijkmakend drie wist TTT de stand weer gelijk te maken door drie keer te scoren, geen één verdiend!  Eerst slagvrouw veilig op één door f6 naar 3, tweede slagvrouw veilig door f4 LL. Op een wilde worp konden beide dames een honkje opschuiven. De volgende slagvrouw kwam met 4wijd op de honken waardoor alle honken bezet kwamen. Eerste run van de inning kon gescoord worden omdat de enige mogelijkheid was om de nul te maken op één voor Roy. De 5e slagvrouw in de inning sloeg de bal in het rechtsveld over Jirs die als Usain Bolt achter de bal aan ging maar niet kon voorkomen dat er een Triple gescoord moest worden, waarop twee runs gescoord konden worden door TTT. Na wederom een 4wijd nam Cora het gooien over van Bibi, door weer een 4wijd  kreeg TTT voor de tweede keer in de inning alle honken vol. De spanning was te snijden in het veld maar vooral op de bank, Nienke hield het niet meer. Ook Billem kreeg last van de spanning en was naarstig opzoek naar zijn chew maar die was op frown
Gelukkig vielen de nulletjes daar snel door een vangbal en het uittikken van de loopsters op drie die even dacht thuis te kunnen stelen ;) Stand 3 -4 in ons voordeel.

In de volgende slagbeurt konden we wederom 4 runs scoren: Anke en Carli pakte beide een 4wijd, helaas Mo eerste nul door vangbal derde honkvrouw. Loopsters konden een honkje opschuiven op de ground-out van Roy. Jackie sloeg een mooi honkslag waarop Anke en Carli konden scoren. Door een fout van de linksvelder kon Jackie in overdrive naar huis snellen!!  Pitcher wissel bij TTT, eentje die geen tijd verloren wilde gaan tussen de pitches, een aardig balletje kon gooien maar veel al de slagzone niet kon vinden.  Nienke pakte haar 4wijd na een aantal fout balletje te hebben geslagen. Op de honkslag van Lindy wist Nienke het derde honk te bereiken en te scoren op een doorgeschoten bal. Vang 7 voor  Jirs; einde slagbeurt.

In de gelijkmakend slagbeurt van de Oosterlingen wisten ze achter stand tot twee runs terug te brengen L
Na dat de openingsslagvrouw mocht gaan zitten met 3slag bereikte de volgende twee dames het honk  resp.  met een honkslag en een bunt. Volgende slagvrouw sloeg de bal netjes terug naar Cora maar i.p.v. de nul op drie te maken ging het gewoonte dier naar één voor de tweede nul L TTT profiteerde hier direct van door twee maal te scoren op een honkslag gevolg door een fout in het linksveld.  Oeps Gelukkig viel de derde nul door een vangbal van Carli in het midveld PFFF dat was even billen kmijpen.  Stand 6 – 8

In de 5e inning konden we met twee nullen weer 2 runs scoren door een TRIPLE van Roy met twee honken bezet. TTT kon wederom niet antwoorden in hun gelijkmakende beurt. Stand 6 – 10

Zowel wij als TTT wisten in de 6e inning geen loopsters over de thuisplaat te krijgen.

En zie we mochten gewoon weer eens een 7e inning gaan spelen ;)

Anke sloeg haar tweede hit van de wedstrijd met 1 uit, Carli pakte haar tweede 4wijd van de wedstrijd. Mo bracht de twee verder met een opofferingsstootslag. De druk was blijkbaar te hoog voor de derde honkvrouw, een hard geslagen bal van Roy wist ze niet onder controle te krijgen en in een hopeloze actie gooide ze de bal langs één waarop zowel Anke als Carli konden scoren en Roy veilig op het tweede honk aankwam. Op een honkslag door het infield kon Roy vanaf twee ons derde ount van de inning scoren. Nienke werd de derde nul door vang 8. Stand 6 – 13

Gelijkmakend  7 voor TTT en om te winnen moesten ze ‘slechts’ 8 runs scoren  dus met andere woorden geen vuiltje aan de lucht. Of toch wel? Openingsslagvrouw begon voortvarend met een TRIPLE in het linksveld – was dat even schrikken. Volgende dame sloeg ook een bal richting linksveld maar deze werd makkelijk gevangen door Jackie en de loopster op drie bleef wijselijk daar staan/ Een makkelijke prooi voor Cora was de volgende slagvrouw en we hadden weer snel twee nullen. De derde nul was al bijna opgeschreven toen de volgende bal richting Lindy ging maar zowaar de tweede fout van de wedstrijd voor haar (oeps) Opeens 1 en 3 bezet , loopster van één mocht het tweede honk in bezit nemen (ofwel velderskeus) ;)  Een 4wijd zorgde er voor dat TTT alle honken bezet kreeg en op een fout van 5 naar 3 kon TTT twee keer scoren. Met een routine ground-out (6 naar 3) werd de wedstrijd beëindigd na ruim 2 en een half uur spelen onder tropische temperatuur van 25 graden PFFFFF.  Eindstand: 8 – 13 en nog vol op in de race naar het kampioenschap.

Anke 2 uit 3 (0.667 3 hits)  Jackie 2 uit 3 (0.667 2 hits  3 RBI’s) Lindy 2 uit 4 (0.500 Hits Triple 2 RBI’s )  Carli 1 ut (0.500 4 RUNS) Mo 1 uit 3 (0.333 RBI) Nienke 1 uit 4 (0.250 Hit) Roy 1- uit 5 (0.250 TRIPLE 4 RBI’s)

Bibi 2 – 4 – 2 – 1 2 1/3 inning / Cora 2 – 3 – 4 – 2 4 2/3 inning
 
Al met al een volle dag bezig geweest met softballen:  2 ½ uur heen, uurtje warming-up, 2 ½ uur spelen, uurtje na bomen met kreten als “ik voel  als een natte Turk?” “ruik als een riool putje?”   “female boner?” en  weer 2 ½ uur terug (voor de meeste dan althans ;)
 
Taxi Jur wilde de dag helemaal compleet maken door Ontdek je plekje deel 2 te doen en besloot de grote weg af te gaan bij Voorthuizen om een Big Mac te scoren maar Hoevelaken links af gaat dus niet ;) maar weer de grote weg op en de volgende afslag maar proberen ;) Gelukkig deze keer stond de MacDonald er gewoon en konden we de knorrende buikjes stillen met een onvervalste Big Mac menuutje J
 
#wearestillonfire #keeponrollingwiththebitches #thesagacontinues #wasdemoeitewaardom500kmterijdenopeendag

1 juli 2018
How to make the most out of poor hitting? wink
“Hot town, summer in the city - back of my neck getting dirty and gritty” zodra dit nummer van The Lovin' Spoonful op de radio gedraaid word weet je dat de zomer gearriveerd is laugh
 
En dat hebben we geweten ook afgelopen zondag tijdens de wedstrijd van Dames 1 tegen de Zuidvogels uit Uithoorn die werd gespeeld onder een zinderend zonnetje op het mooiste veld van Nederland ;) De knuppels bleven akelig stil als een soort protest om te moeten slaan met deze hitte: Storks 3 hits Zuidvogels 5 hits!
 
Helaas voor Zuidvogels wisten de Dames van Storks wel rendement te halen uit hun hits door 9 runs te scoren t.o.v. de 2 runs die ze konden scoren.  En wederom konden de jongens (Manfred en Stéphane) in “blue” na 4 ½ inning “GAME OVER”  roepen en was de 6e Mercy Rule overwinning binnen.
 
De Uithoornse dames wisten in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen de Dames  nog tot 7 inningen te komen maar moesten toen ook al een verlies incasseren  van 6 – 10.  
 
Om 2 uur begonnen de wedstrijd met Biber en Mo als de battery (In softball,  the term battery refers collectively to the pitcher and the catcher),  Anke en Joey de cornergirlz, Esme en Lindy de keystone combo en Joyce, Carli en Jackie als ons Outfielder platoon. Royanne was deze middag de DH voor Bibi.
 
Er werden snel twee nullen gemaakt in de eerste slagbeurt van Zuidvogels, wel geteld 4 ballen (1 -3 en vang 4) Lisa de derde slagvrouw sloeg een zaaier van een drie honkslag in het midveld maar Biber liet zich niet van de wijs brengen hierdoor en pakte de volgende slagvrouw op 3-slag voor de derde nul.
 
Gelijkmakend begon voor ons ook niet voorspoedig zowel Roy als Jackie werd in het outfield uitgevangen. Smurfje wist een 4wijd af te dwingen, stal twee en wist te scoren op een BAM twee honkslag van Lindy. Joey pakte de eerste bal die ze zag voor een harde honkslag over tweede honk waarop Lindy vanaf twee het 2e punt kon scoren. Vang door de korte stop zorgde voor de derde nul. Stand 2 – 0
 
In de 2e slagbeurt ging het voor Zuidvogels weer niet zo als ze gehoopt hadden. Ze begonnen met een 4wijd voor de 1e slagvrouw  maar een vang6, 3slag en een 4-3 actie lieten ze wederom een loopster achter op de honken.
 
Onze slagbeurt was daar aan tegen wel productief J Alle 9 Dames kregen een slagbeurtje en met wel geteld EEN honkslag maar wel 4x4wijd en alert honklopen wisten we 4 punten te scoren.
 Stand 6 – 0
 
In de derde inning kon Zuidvogels iets terug doen door 2 punten te scoren. Met ene nul wist de 2e slagvrouw op het honk te komen met 4wijd, de derde met een klein hitje en Lisa de 4e slagvrouw sloeg haar tweede triple waarop er twee maal gescoord kon worden.  De dreiging voor meer tegen punten was nog niet over met drie bezet maar een goede vangbal  van Joyce in het linksveld en een 3slag 2 naar 3 voorkwam ergen.
 
De pitcher wissel bij Zuidvogels leverde ons niets op in de gelijkmakende slagbeurt.
Stand 6 – 4
 
Gesterkt door hun goede slagbeurt in de 3e inning begonnen de Zuidvogels agressief aanslag met twee honkslagen op rij! 1 en 2 bezet. Volgende dame sloeg de bal naar Biber en liet Joey de nul  maken op drie door de gedwongen-loop situatie. De tweede nul nam Biber voor haar eigen rekening met een 3slag en Carli liet de derde nul aantekenen met een vangbal in het midveld. Einde slagbeurt en no damage done ;)
 
In onze gelijkmakende slagbeurt wisten we 3 punten te scoren met één nul doordat de pitcher haar controle een beetje was kwijt geraakt, door achtereen volgend 4wijd, 4wijd, geraakt werpster (Joey trotse leidster in het HBP rijtje met 5! ;)) Wederom een pitcher wissel maar deze werd niet geholpen door haar veld , door een fout derde honkvrouw wist Joyce te scoren en bleven de honken bezet. Een wilde worp zorgde er voor de Lindy kon scoren en de rest kon opschuiven. Anke ging wel uit door een actie 3 naar 4 maar kreeg wel de RBI op haar naam. Esme werd de derde nul op 3slag L
Stand 9 – 2
 
Oeps….. 7 punten verschil na vier inningen!  Met andere woorden:  drie nullen maken, Zuidvogels geen runs laten scoren en een vroegtijdig einde van de wedstrijd zou een feit zijn.
 
Zo gezegd zo gedaan – drie op drie af yes
 
1e nul Lindy naar Anke, 2e nul vangbal Carli en de 3e en laatste nul van de wedstrijd vangbal Lindy.
 
Eindstand 9 – 2 weer twee punten in de knip en nog steviger op de tweede plaats achter Euro Stars.
 
Werpcijfers Biber:  4 – 2 – 5 – 2   5 inningen 22 slagvrouwen  7 honkloopsters toegestaan en het veld speelde foutloos!
 
Joey 1.000 (1 uit 1, 2 RBI’s ) Lindy 1.000 (1 uit 1, 2honkslag, RBI) Esme 0.333 (1 uit 3)
 
Aanstaande zondag een verre uitwedstrijd. Om 14:00 uur gaan we strijd in Enschede aan tegen de  Tex Town Tigers. De eerste wedstrijd werd een overwinning voor the Bitches met 6 – 0 maar moesten wel  6 ½ inning spelen voor de winst ;)
 
#wearestillonfire #keeponrollingwiththebitches #thesagacontinues #how2makethemost outofpoorhiiting


17 juni 2018
The saga continues  wink

Afgelopen zondag een eigen versie van  “Ontdek je plekje” (voor de jongeren onder ons: Ontdek je plekje was een Nederlands televisieprogramma van de AVRO waarin een rondgang werd gemaakt langs historische Nederlandse en Belgische steden en dorpen. ;)) met Willem gemaakt op weg van de Braves (Gouda) naar Thamen (Uithoorn). Wat kan Nederland toch mooi zijn als je de snelweg vermijdt en binnendoor (moet) rijden frown

Het was vroeg dag voor de coaches omdat er eerst een wedstrijd tegen de Braves gespeeld moest worden met de Porkies. Omdat de Braves hun thuiswedstrijden altijd om 9:30 uur willen beginnen stond Willem 7:45 voor de met de UP! Om richting Gouda te gaan. Na twee uur spelen werd de wedstrijd in de laatste inning nipt verloren met 8 – 7 L Even na kletsen en toen op weg naar Uithoorn. Waar naar toe? Ja naar Uithoorn: a far far away place in the galaxy ;) 

Na drie kwartier genoten te hebben van het Hollandse landschap kwamen we net na Mo, Wappy en Roos aan bij Thamen. Rustiek gelegen tussen de bossen en druk bevolkt met 65plussers die hard aan het petanquen waren, namen we een bakkie pleur en een echte Dobben kroket broodje om de innerlijke mens te verwennen.

Tussen 13:30 en 14:45 kwam de rest van het team via de Vuurlijn ook op de Kwakel aan en waren we compleet, op de vakantiegangers Joyce en Cora en somebody got to do the dirty job Jackie na.

Er moest natuurlijk even bij gekletst worden voordat we naar het veld gingen - what else ;)  Via het bruggetje kwamen we aan bij het veld wat mooi omsloten was door het bos, een natuurlijke windbreaker. Het veld lag er op het eerste gezicht goed bij maar bij het betreden werd direct geconstateerd dat zowel het infield als het outfield heel hard en droog was.  “The ball could move in mysteric ways after hitting the ground” werd er heel wijs opgemerkt door de coaches.

Ankel werd de bal toevertrouwd en hoe verrassend,  Mo “Kuikeh”  mocht plaats nemen achter de plaat. Voor de rest het vertrouwde infield; Jirs, Kizzy, Joey en Lindy met het jongleurs- trio Kar, Nienkel en Rijke in het verre veld ieder op zijn eigen pizza punt.  Esme was de designated hitter voor Ankel en Biber stond in de relieve en nam ook nog eens spontaan het scoren onder haar hoede.

Klokslag 15:00 uur klonk het PLAY BALL!! en onder toeziend oog van de collega’s van Jackie gingen we er direct stevig tegenaan!  En natuurlijk niet vergeten Mama Marion die ook de verre reis had ondernomen om haar favoriete dames team aan te moedigen. Toppertje yes

Kizzy openende met een infield hit (that girl can fly wink), een foutje van de korte stop zorgde er voor dat Jirs veilig op één kwam en Kizzy op twee. Hitje van Nienkel en alle honken vol. Een bases clearing triple van Lindy zorgde voor de eerste 3 runs. En op de honkslag van Joey passeerde Lindy ook de thuisplaat voor de 4 – 0. Drie nullen op rij zorgde voor einde slagbeurt.

Gelijkmakende slagbeurt Thamen werd een 1 – 2 -3tje; vang 1, vang 8 en 5-3 voor de drie nullen. En 10 ballen voor Ankel’s pitch count!

In de tweede slagbeurt deden we er een schepje boven op door 6 runs te scoren op 6 hits! Ondanks dat de eerste nul  al snel viel bij de onze eerste slagvrouw.  Maar Kizzy was weer soepel aan slag (achteraf was dat logisch want BA zat te kijken cheeky)  en sloeg een honkslag gevolgd door Jirs met (nu wel) een honkslag. Op de two bagger van Nienkel  konden zowel Kizzy als Speedy Jirs scoren.

Lindy ging voor de fles wijn maar miste op een haar na de opening in het midveld en kreeg als troost een inside the park HOMERUN! Weer 2 runs voor the Bitches. Joey had ook haar ritme aan slag weer terug voor een hitje. Foutje korte stop zorgde er voor dat Rijke van slagvrouw honkloopsters werd en Joey arriveerde hierop bij de coach op drie. Door een gestolen honk van Rijke kregen we twee en drie bezet. Kar rook haar kans om haar RBI’s van de dag te pakken en deed dat door een honkslag in het midveld te slaan waarop Joey en Rijke het 5e en 6e punt van de inningen konden scoren. De volgende twee slagvrouwen werden nul 2 en 3, einde slagbeurt, wel weer 6 runs.

In hun gelijkmakende slagbeurt ging het voor Thamen weer snel en kon Ankel haar pitch count laag houden. Twee snelle nullen,  Lindy naar Jirs en Joey naar Jirs, werd het net geen 1 – 2 – 3tje door een kleine glitch van de scheids ;) maar met een routine vangbal van Rijke in het rechtsveld was de slagbeurt toch echt weer over voor de Uithoornse dames. Stand 0 – 10

In onze volgende slagbeurt deden we het iets rustiger aan en konden ‘slechts’ 2 runs scoren op drie honkslagen (Jirs, Nienkel en Lindy) en een velderskeus voor Joey.

En vangbal Rijke, aangooi/toss Ankel naar Jirs, een vier wijd (de eerste en enige van de wedstrijd voor Ankel) en een vangbal Nienkel maakt weer snel een eind aan slagbeurt van Thamen. Stand 0 – 12 naar drie inningen.

MERCY Rule #5 van het seizoen kwam in zicht.

We begonnen aan de vierde slagbeurt met de wetenschap dat als er nu 3 runs gescoord zouden worden en als wij dan Thamen op de nul zouden houden we dan toch voor zessen thuis konden zijn.

Kar begon de inning met een 4wijd op een doorgeschoten bal kwam ze op 2. Mo ging uit op een actie 6 naar 3 waarop Kar wel naar het derde honk kon sprinten.  Esme sloeg Kar over de thuisplaat met een opofferingsslag.  Wel twee nullen maar daar schrikken wij niet meer van en 6 honkslagen op een rij waaronder de tweede inside the park HOMERUN!  van de dag nu door Joey geslagen, wisten we nog 5 runs te scoren waardoor de stand 0 – 18 werd. 

Vol goede moed begon Thamen aan de gelijkmakende slagbeurt in een poging de MERCY Rule te ontlopen na 4 inningen. Eerste slagvrouw sloeg een pop-up boven Mo die deze bekwaam ving voor de eerste nul. Een klein slippertje in de balcontrole bij Ankel als gevolg een HBP.  Volgende slagvrouw was zo slim om de bal weer naar Joey te slaan waardoor ze weer uit ging door een actie 5 naar 3. Zo waar het tweede hitje  van de wedstrijd voor Thamen en twee honk loopsters, wat een weelde voor Thamen met 1 en 3 bezet ;) Maar daar bleef het ook dan bij, derde nul werd gemaakt in een actie 3 – 4 – 3 ?

Eindstand 0 – 18, twee punten in de pocket, 5e Mercy Rule wedstrijd dus tijd voor het bitter garnituurtje (echte Amsterdamse bitterballen) wink

Cijfertjes van de wedstrijd:

Lindy 1.000 (4 uit 4 2hits, triple, HOMERUN en 7 RBI’s!) Nienke 1.000 (4 uit 4 2hits, 2bagger en 3 RBI’s) Joëlle 0.750 (3 uit 4 2hits, HOMERUN en 4 RBI’s) Jirska en Royanne 0.750 (3 uit 4 3hits beide) Carli 0.500 ( 1 uit 2 hit, 2x 4wijd (enige twee van de wedstrijd) en 2 RBI’s)  Marijke 0250 (1 uit 4)

Team gemiddelde:  0.576/0.600/0.848 (na 9 wedstrijden 0.423/0.471/0.589) (BA/OB%/Slug%)

Anke (1-1-0) 0-1-2-0  era 0.000 inningen 16 BF

Negen wedstrijden gespeeld waarvan 8 gewonnen, 1 verloren
Runs gescoord 115 runs tegen 27! Positief runs saldo van 88 WOW
 
Komend weekend geen wedstrijd voor the Bitches, wel speelt Euro Stars twee wedstrijden deze zondag dan komen ze ook op 9 wedstrijden en kunnen we zien wie er echt boven aan staat. Wie weet laten ze wel een steekje vallen tegen Zuidvogels of/en Wassenaar ;)

Zondag 1 juli om 14:00 uur beginnen we aan de tweede helft van de competitie tegen Zuidvogels.


Don’t be square and be there ‘cause #wearestillonfire #keeponrollingwiththebitches #thesagacontinues

zondag 10 juni 2018


They keep on rolling those Bitches πŸ’ͺ
ook "A-Team Adegeest/Alphians" delft het onderspit 
 
Afgelopen zondag moesten the Bitches acte de préséance geven om 14:00 uur op Storks om onder een heerlijk zonnetje de strijd aan te gaan met het A-Team Adegeest/Alphians, één van de teams uit de top vier van de competitie. 

Wat we van de tegenstanders moesten verwachten was een beetje koffie dik kijken. De twee teams die we vorig seizoen in de competitie waren tegen gekomen hadden zich nu gecombineerd in één team en wie er nu op het veld zouden verschijnen was dus nog beetje een raadsel πŸ€”

Na een gedegen warming-up, prachtig op film vast gelegd door Jerry D. (bedankt πŸ€πŸ‘ filmpje, konden we om 14:00 uur aan de wedstrijd beginnen onder leiding van Jean-Marie en Gaetan  resp. hoofd- en veld scheidsrechter, top gedaan mannen geen klachten van onze zijde ;)

Cora was de startende pitcher voor Storks met Mo als betrouwbare achtervanger. Na wat gepuzzel begon Bibi op het eerste honk, alle linkshandige dames waren “andere” dingen aan het doen, Royanne op twee, Joëlle op drie en Lindy maakte het infield compleet op korte stop. Het outfield werd verdedigend door Carli, Nienke en Joyce.

Het A-Team begon verrassend aan de wedstijd met een slap-bunt van Ellen maar door drie goede vangballen van resp. Carli, Joyce en Lindy strandde ze op het derde honk.

In de gelijk makende slagbeurt maakte we meteen duidelijk dat de punten gewoon op Storks zouden blijven. Na een infield hit van Jackie (aangewezen slagvrouw voor Cora), een honkslag van Lindy, een zaaier van Joëlle voor een 2-honkslag en een hitje van Bibi stond het als snel 3 – 0 voor ons.

De 2e slagbeurt van het A-Team was een 1-2-3tje voor de verdediging van Storks, na een routine 1 naar 3 voor de eerste nul pakte jongleur Carli in het linksveld een zekere 2-honkslag weg en ging Nienke voor de 3e nul met een geweldig (en gedurfde) running/diving catch! Entertainment van de bovenste plank πŸ˜‰

Gelijkmakend twee konden we wederom 3 runs scoren. Mo begon met een honkslag en werd verder gebracht door een mooie opofferingstootslag van Joyce gevolgd door een gestolen honk van Mo om op drie te arriveren. Roy kreeg (helaas) een drie slag achter haar naam maar Jackie sloeg Mo over de thuisplaat met haar tweede hit. Nienke sloeg ook maar een honkslag, waarop Lindy een 2-honkslag sloeg tussen links- en midveld waarop zowel Jackie als Nienke konden scoren.  6 – 0 na 2 inningen, wat een start.

Het A-Team wist in hun 3e slagbeurt “slechts” 2 runs te scoren omdat Lindy hun het verdere scoren belette met drie assist: één naar thuis en twee naar één.

Nu kregen wij een 1-2-3tje aan ons broek in de gelijk makende slagbeurt en stond het  6 – 3 na 3 volledige inningen.

In de 4e inning werd Cora hard geraakt. Na een 2-honkslag, honkslag en weer een 2-honkslag wist het A-Team een run te scoren en moesten de coaches ingrijpen. Bibi nam het gooien over van Cora en met twee force-outs op thuis en een 6 naar 3 actie bleef de schade beperkt tot dat ene puntje,πŸ˜‰

In de gelijkmakende slagbeurt konden we weer een puntje scoren. Met één nul wist Kizzy op het eerste honk te komen door een fout van de tweede honkvrouw. Op de derde honkslag van Jackie  snelde Kizzy naar het derde honk om vervolgens te scoren op een honkslag van Nieke. Verschil weer 4 punten in ons voordeel. Stand na 4 inningen 7 – 3

In de 5e inning wist het A-Team niet te scoren ondanks twee lopers in scoring positie. Met een 3 slag, vangbal van Mo (met haar neus tegen het hek) en een vang van Kizzy bleven de lopers achter op de honken.

Gelijkmakend 5 kwamen we niet aan scoren toe dus op naar inning 6 met de stand van 7 – 3

In de 6e inning wist de openingsslagvrouw van het A-Team een 4 wijd af te dwingen en op een wilde worp (enige van de hele wedstrijd) schoof ze op naar twee. Volgende dame werd safe gegeven nadat de bal toch nog uit de handschoen van Cora rolde op de aangooi van Lindy naar 1 πŸ™ Loopster van 2 ging hierop door naar 3 en mocht de loopster op 1 op de volgende bal 2 innemen (een velders keus i.p.v. een gestolen honk omdat er niet aangegooid werd door de catcher!) 
Door bewust de eerste nul op één te maken door Joëlle wist de loopster op 3 te scoren - andere loopster schoof ook een honkje op maar een vang 5 en 6 maakte snel een eind aan de inning en ambities van het A-Team om meer te scoren.

Gelijkmakend 6 begonnen we met een 3 slag voor Esme, die in de 5e inning voor Kizzy in de ploeg was gekomen. Jackie sloeg haar 4e honkslag van de dag wat haar slaggemiddelde van 0.800 naar 0.857 bracht! Op een fout van 1 naar 3 wist Nienke het honk te bereiken en schoof Jackie door naar het derde honk.  Helaas werd Queenie een beetje overmoedig en dacht op een geslagen bal van Lindy (naar het derde honk!) wel even naar thuis te kunnen snellen maar bedacht zich en werd uiteindelijk bij drie uitgetikt door de derde honkvrouw L wel 1 en 2 bezet maar nu met twee nullen. Maar met twee nullen zijn we op ons sterkst en dat bewees Joëlle met haar tweede 2-honkslag van de dag waarop Nienke kon scoren vanaf twee en Lindy naar drie kon door stomen. Op een foute aangooi van de tweede honkvrouw naar één was Bibi safe en konden zowel Lindy als Joëlle scoren. Carli werd de derde nul door een vang 4. Stand 10 – 4 en nog maar drie nullen te gaan voor de 7e overwinning van het seizoen.

Het A-team begon voortvarend met een triple van de openingsslagvrouw en kon scoren op de ground-out van de volgende slagvrouw. Door een 4 wijd (slechts de derde van de wedstrijd) kreeg het A-Team weer een loopster op de honken die nog wel twee wist te bereiken op een ground-out 6 naar 3. Uiteindelijk aan Joëlle de eer om de wedstrijd te beëindigen met een vangbal.

Eindstand: 10 – 5 Zoals gezegd: de punten zouden op Storks blijven!

13 honkslagen =  10 runs = 2 punten en nog steeds nummer 1 in de competitie
(oké Euro stars heeft dan mss 2 wedstrijden minder gespeeld maar dat mag de pret niet drukken)
 
Jackie 1.000 (4 uit 4) Lindy, Joëlle en Nienke  0.500 (2 uit 4) Mo 0.333 (1 uit 3), Bibi en Carli 0.250 (1 uit 4)
Cora w (4-0-1)) 0 – 0 – 6 – 2 3 inningen + 4
Bibi (2-0-0) 1 – 3 – 1 – 1 4 inningen
 
Aanstaande zondag spelen we wedstrijd nummer 9 tegen Thamen in het verre Uithoorn maar eerst nog even genieten van dee overwinning 🀘🍻😜
 
#wearestillonfire